Specifiek voor jongeren in Rotterdam organiseert Passionate Bulkboek educatieve programma’s en vrijetijdsactiviteiten.


Logo Anna Blaman Prijs png Anna Blaman Prijs

15 t/m 18 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Anna Blaman Prijs wordt driejaarlijks toegekend aan de auteur die met zijn of haar oeuvre een karakteristieke bijdrage levert aan de kwaliteit van het literaire klimaat in Rotterdam en omstreken. De laureaat bezoekt in de maanden voorafgaand aan de prijsuitreiking klassen uit het voortgezet onderwijs, waardoor Rotterdamse scholieren kennismaken met zijn of haar werk.

De Anna Blaman Prijs 2019 werd toegekend aan Edward van de Vendel. De eerstvolgende Anna Blaman Prijs zal in 2022 worden overhandigd.

Naar de website

Logo Er Was Eens - Passionate BulkboekEr Zal Eens

12 t/m 25 jaar
Vmbo, mbo

Er Zal Eens is een spin-off van verhalenwedstrijd Er Was Eens en richt zich op Rotterdamse vmbo-leerlingen en mbo-studenten. Bij dit programma staan de dromen van leerlingen voor hun stad Rotterdam centraal. Het uiten van deze dromen in verhalende vorm gebeurt onder leiding van stadsdichter Dean Bowen. In zeven lessen lezen de deelnemers een boek, krijgen zij een gastles en gaan zij individueel aan de slag met een verhaal. Per klas wordt er een favoriet gekozen, die wordt ingezonden voor de landelijke verhalenwedstrijd Er Was Eens.

De deelnemende scholen uit Rotterdam worden geselecteerd door Passionate Bulkboek. De geschreven verhalen worden gebundeld door de Bibliotheek Rotterdam.


Ook benieuwd naar onze landelijke educatieve programma’s en vrijetijdsactiviteiten?

Lees meer

Deel deze pagina: