Educatie

Wilt u een programma dat naadloos aansluit op de kerndoelen én uw huidige lesmethode? Wilt u aansluiten op de belevingswereld van uw leerlingen en kant-en-klare lespakketten die weinig extra werk opleveren? Maak dan gebruik van de educatieve programma’s van Passionate Bulkboek voor vmbo, havo, vwo, mbo en pabo.

Logo De Inktaap - Passionate BulkboekDe Inktaap

15 t/m 19 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van Nederland, waarvoor leerlingen de winnaars van de BNG Bank Literatuurprijs, ECI Literatuurprijs en Libris Literatuur Prijs lezen. Ze beoordelen de boeken, gaan met elkaar in discussie en kiezen gezamenlijk één winnaar.

Deelname kost € 10,- (incl. btw) per leerling. Dit is inclusief de (e-)boeken, het LitLab-lesmateriaal en toegang tot de slotdag. De Inktaap 2019 wordt tijdens dit slotevenement op 12 maart uitgereikt in de Doelen te Rotterdam.

Factsheet Naar de website Naar de webshop

Logo Jonge Jury - Passionate Bulkboek  Jonge Jury

12 t/m 16 jaar
Onderbouw vmbo, havo, vwo

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury, die wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury.

Lezen en stemmen voor de Jonge Jury is geheel gratis, evenals het te bestellen les- en promotiemateriaal. Op 5 juni 2019 wordt de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt in TivoliVredenburg te Utrecht. Kaarten voor deze feestelijke afsluiter kosten €14,75 per leerling(incl. btw) en begeleiders zijn gratis. Als het lastig is om naar Utrecht te komen, kan de Dag van de Jonge Jury ook in het eigen klaslokaal worden gevierd met een auteur.

Factsheet Naar de website Naar de webshop

Logo Dag van de Literatuur png Dag van de Literatuur

15 t/m 19 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs in de Doelen in Rotterdam. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste eendaagse literaire evenementen in Nederland. Elke editie trekt zo’n vijfduizend bezoekers. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig.

De Dag van de Literatuur vindt plaats op 28 maart 2019 in de Doelen te Rotterdam. Kaarten kosten € 17,50 (incl. btw) per leerling en begeleider, en kunnen betaald worden met Cultuurkaarttegoed.

Factsheet Naar de website Naar de webshop

Logo Nationale Mediatheek Trofee - Passionate Bulkboek  Nationale Mediatheek Trofee

Leerlingen, docenten, mediathecarissen
Vmbo, havo, vwo

De Nationale Mediatheek Trofee is een prijs die leerlingen, docenten en mediathecarissen op scholen in het voortgezet onderwijs prikkelt om na te denken over de leesomgeving bij hun op school. Hoe ziet deze er nu uit, kan het verbeterd worden? Of is de leesomgeving nu al iets om trots op te zijn en vindt iedereen dat de trofee naar jullie school moet gaan?

Leerlingen, mediathecarissen en docenten kunnen hun mediatheek opgeven via de website van het project. Ook is het mogelijk om de mediathecaris op te geven voor de Mediathecaris van het Jaar.

Naar de website

Logo Er Was Eens - Passionate BulkboekEr Was Eens

12 t/m 16 jaar
Vmbo, mbo, pabo

Er Was Eens laat vmbo-leerlingen, mbo- en pabo-studenten op een actieve manier kennismaken met (jeugd)literatuur. Leerlingen lezen met elkaar een boek dat aansluit op hun belevingswereld. Het boek dient als inspiratiebron voor hun eigen verhaal.

Kosten voor deelname zijn € 15, – (incl. btw) per leerling. Dit is inclusief een leesboek voor alle leerlingen of studenten in de klas, digitaal lesmateriaal, een gastles van een schrijver op school en een bundel waarin alle ingezonden verhalen worden gepubliceerd.

Factsheet vmbo Factsheet mbo Naar de website Naar de webshop

Logo Dag van het Literatuuronderwijs Dag van het Literatuuronderwijs

Eerste- en tweedegraadsdocenten, mediathecarissen, onderwijsprofessionals
Vmbo, havo, vwo, wo, mbo, hbo

De Dag van het Literatuuronderwijs is hét eendaagse symposium waar elke twee jaar docenten, schrijvers, letterkundigen, wetenschappers in educatie en media- en bibliothecarissen elkaar ontmoeten met een gezamenlijk doel: kennis vergaren en delen rond actuele thema’s in het literatuuronderwijs.

Factsheet Naar de website

Logo Pabo Leest! -Passionate Bulkboek Pabo Leest!

Pabo-studenten, leesconsulenten
Pabo

Met het stimuleren van (voor)leesplezier kan niet vroeg genoeg begonnen worden: wil er plezier in (vrij) lezen ontstaan, dan begint dit al in het primair onderwijs. Tijdens het symposium Pabo Leest! worden studenten van pabo-opleidingen geïnformeerd én geïnspireerd over hoe het (voor)leesplezier in het basisonderwijs bevorderd kan worden. Het programma bestaat uit lezingen en workshops, waar de studenten kennis en ideeën opdoen om toe te passen in hun (toekomstige) lessen.

Naar de website

Logo Kort Rotterdams Kort Rotterdams

15 t/m 19 jaar
Bovenbouw havo vwo

Onder leiding van de Rotterdamse schrijvers Bianca Boer, Said El Haji, Sanneke van Hassel, Daphne Huisden of Raoul de Jong schrijven leerlingen uit 4-havo/vwo van Rotterdamse scholen in twee gastlessen een kort verhaal van maximaal vijfhonderd woorden bij een foto van de fotowedstrijd De Kracht van Rotterdam.  Aan het programma is een wedstrijd verbonden, waarvan deze auteurs de jury vormen. Van de vijf beste verhalen worden affiches gemaakt, die in de school worden tentoongesteld.

Deelname aan Kort Rotterdams kost per klas € 650,- (incl. btw) bij maximaal dertig leerlingen.

Naar de website Naar de webshop

Logo Anna Blaman Prijs png Anna Blaman Prijs

15 t/m 19 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Anna Blaman Prijs wordt driejaarlijks toegekend aan de auteur die met zijn of haar oeuvre een karakteristieke bijdrage levert aan de kwaliteit van het literaire klimaat in Rotterdam en omstreken. De laureaat bezoekt in de maanden voorafgaand aan de prijsuitreiking klassen uit het voortgezet onderwijs, waardoor Rotterdamse scholieren kennismaken met zijn of haar werk.

De bekendmaking van de laureaat vindt plaats in mei 2019. De prijs zal in november van datzelfde jaar worden overhandigd, in aanwezigheid van de burgemeester.

Naar de website

Deel deze pagina: