Bijscholing in leesbevordering

Enthousiaste lezers maken enthousiaste (jonge) lezers. Maar hoe begint u daarmee? We bieden inspiratiesessies op maat aan over leesplezier en leesbevordering.

Bent u een docent in het mbo, en bent u op zoek naar meer verdieping over leesbevordering? Dan kunt u onze training Leesplezier in het mbo volgen. In drie middagen van 2,5 uur krijgt u een belevingsroute aangereikt, waarin we laten zien hoe leesbevordering een vaste plek in uw lessen krijgt. Na het volgen van deze training bent u bekend met diverse werkvormen om studenten plezier in lezen te doen ervaren!

Inspiratiesessie

We verzorgen praktische inspiratiesessies voor het vo en het mbo. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn vrij lezen op school, de zoektocht naar het juiste boek en vakoverstijgend lezen.

Training Leesplezier in het mbo

Deze training is voor alle docenten in het mbo die meer willen doen met lezen in de klas. In drie middagen leert u alles over leesbevordering en leesplezier. Ook leert u hoe u deze kennis direct in uw lessen kunt toepassen.

Samen lezers maken

Onze adviseurs denken graag met u mee hoe onze leesbevorderende programma’s, in uw PTA en PTD op te nemen en zo in te passen in het curriculum. Van een presentatie om uw vakgroep te informeren over onze programma’s en inspiratielessen om het leesplezier onder uw leerlingen te vergroten tot de ontwikkeling van een doorlopende leeslijn en het meedenken en -werken hoe een beleidsrijke leescultuur tot stand te brengen: álles is mogelijk.

Wij vertrouwen daarbij op uw expertise, combineren die met onze kennis van literair-educatieve programma’s en hoe deze te integreren in het vastgestelde lesprogramma en de kerndoelen.

Laten we samen lezers maken door onze krachten bundelen.

Afspraakverzoek

Naam*
U ontvangt per mail een bevestiging van uw aanvraag. Wij kunnen daarna per mail contact met u opnemen over uw aanvraag.
Uw telefoonnummer wordt enkel gebruikt ter opvolging van uw aanvraag.
Het onderwijsniveau waarvoor u een aanvraag tot leesadvies doet.
Uw functie binnen de school/ organisatie*

Waarover wilt u advies? (Meerdere antwoorden mogelijk)*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Heeft u specifieke vragen over leesbevordering? Of ontvangt u graag meer informatie over de inspiratiesessie, onze training of onze leesbevorderende programma’s? Neem dan contact op met ons.

Naar contactgegevens