Programma’s

Bent u op zoek naar een leesbevorderend programma dat naadloos aansluit op de kerndoelen en uw huidige lesmethode? Passionate Bulkboek biedt kant-en-klare lespakketten aan, die op eigen manier ingezet kunnen worden en die aansluiten op de belevingswereld van de leerlingen. Onze programma’s zijn geschikt voor het po, vo, mbo en de pabo.

Lees hieronder meer over al onze programma’s en evenementen. Of bekijk hier onze leesbevorderende programma’s voor het schooljaar 2022-2023.


Logo Er Was Eens - Passionate BulkboekEr Was Eens

12 t/m 16 jaar
Vmbo, mbo, pabo

Er Was Eens laat po-, vmbo-leerlingen, mbo- en pabo-studenten op een actieve manier kennismaken met (jeugd)literatuur. Leerlingen lezen met elkaar een boek dat aansluit op hun belevingswereld. Het boek dient als inspiratiebron voor hun eigen verhaal.

Kosten voor deelname zijn € 17,50 (incl. btw) per leerling. Dit is inclusief een leesboek voor alle leerlingen of studenten in de klas, digitaal lesmateriaal, een gastles van een schrijver op school en een bundel waarin alle ingezonden verhalen worden gepubliceerd.

Factsheet vmbo Factsheet mbo Naar de website Naar de webshop

Logo Jonge Jury - Passionate Bulkboek  Jonge Jury

12 t/m 16 jaar
Onderbouw vmbo, havo, vwo

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury, die wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury.

Lezen en stemmen voor de Jonge Jury is geheel gratis, evenals het te bestellen les- en promotiemateriaal. Op 7 juni 2023 wordt de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt in de Doelen te Rotterdam. Kaarten voor deze feestelijke afsluiter kosten €17,50 per leerling (incl. btw) en begeleiders mogen gratis mee. Als het lastig is om naar Rotterdam te komen, kan de Dag van de Jonge Jury ook in het eigen klaslokaal worden gevierd met een auteur.

Factsheet Naar de website Naar de webshop

Logo De Inktaap - Passionate BulkboekDe Inktaap

15 t/m 19 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van Nederland, waarvoor leerlingen de winnaars van de Libris Literatuur Prijs, BNG Bank Literatuurprijs en Boekenbon Literatuurprijs lezen. Ze beoordelen de boeken, gaan met elkaar in discussie en kiezen gezamenlijk één winnaar.

Deelname kost € 12,50 (incl. btw) per leerling. Dit is inclusief de e-books, het LitLab-lesmateriaal en toegang tot de slotdag in de Doelen, Rotterdam.

Factsheet Naar de website Naar de webshop

Logo Dag van de Literatuur png Dag van de Literatuur

15 t/m 19 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs in de Doelen in Rotterdam. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste eendaagse literaire evenementen in Nederland. Elke editie trekt zo’n vijfduizend bezoekers. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig. De eerstvolgende editie vindt plaats op 23 maart 2023.

Kaarten kosten € 19,50 (incl. btw) per leerling en begeleider, en kunnen betaald worden met Cultuurkaarttegoed.

Factsheet Naar de website Naar de webshop

Logo Dag van het Literatuuronderwijs Dag van het Literatuuronderwijs

Eerste- en tweedegraadsdocenten, mediathecarissen, onderwijsprofessionals
Vmbo, havo, vwo, wo, mbo, hbo

De Dag van het Literatuuronderwijs is hét eendaagse symposium waar elke twee jaar docenten, schrijvers, letterkundigen, wetenschappers in educatie en media- en bibliothecarissen elkaar ontmoeten met een gezamenlijk doel: kennis vergaren en delen rond actuele thema’s in het literatuuronderwijs. De eerstvolgende editie vindt plaats op dinsdag 22 november 2022.

De kosten voor deelname bedragen voor early birds € 225,- (incl. btw) en reguliere kaarten kosten € 275,- (incl. btw). Studenten betalen slechts € 27,50 en volgen een speciaal voor hen samengesteld programma.

Naar de website

Logo Pabo Leest! -Passionate Bulkboek Pabo Leest!

Pabo-studenten, leesconsulenten Pabo

Met het stimuleren van (voor)leesplezier kan niet vroeg genoeg begonnen worden: wil er plezier in (vrij) lezen ontstaan, dan begint dit al in het primair onderwijs. Tijdens het symposium Pabo Leest! worden studenten van pabo-opleidingen geïnformeerd én geïnspireerd over hoe het (voor)leesplezier in het basisonderwijs bevorderd kan worden. Het programma bestaat uit lezingen en workshops, waar de studenten kennis en ideeën opdoen om toe te passen in hun (toekomstige) lessen. De eerstvolgende editie vindt plaats op dinsdag 22 november 2022.

De kosten voor deelname zijn € 27,50 (incl. btw).

Naar de website

Logo Write Now! - Passionate Bulkboek Write Now!

15 t/m 24 jaar

Write Now! is dé schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar. De vorm van de inzending is vrij, want alle genres zijn toegestaan.  De eersteprijswinnaar gaat door naar de grote finale, evenals vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars die zich plaatsen met een wildcard.

Deelname aan de wedstrijd is gratis. De inzendingen worden verdeeld over vijf regionale voorronden, die in het najaar worden gehouden in Nederland en Vlaanderen. De finale vindt 18 december 2022 plaats in Rotterdam.

Naar de website

Logo Nationale Mediatheek Trofee - Passionate Bulkboek  Nationale Mediatheek Trofee

Leerlingen, docenten, mediathecarissen
Vmbo, havo, vwo

De Nationale Mediatheek Trofee is een prijs die leerlingen, docenten en mediathecarissen op scholen in het voortgezet onderwijs prikkelt om na te denken over de leesomgeving bij hun op school. De eerstvolgende uitreiking vindt plaats op 22 november 2022 tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs.

Leerlingen, mediathecarissen en docenten kunnen hun mediatheek opgeven via de website van het project. Ook is het mogelijk om de mediathecaris op te geven voor de Mediathecaris van het Jaar.

Naar de website

Logo Anna Blaman Prijs png Anna Blaman Prijs

15 t/m 18 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Anna Blaman Prijs wordt driejaarlijks toegekend aan de auteur die met zijn of haar oeuvre een karakteristieke bijdrage levert aan de kwaliteit van het literaire klimaat in Rotterdam en omstreken. De laureaat bezoekt in de maanden voorafgaand aan de prijsuitreiking klassen uit het voortgezet onderwijs, waardoor Rotterdamse scholieren kennismaken met zijn of haar werk.

Edward van de Vendel is de meest recente laureaat van de Anna Blaman Prijs. De prijs werd op 20 november 2019 overhandigd in aanwezigheid van de burgemeester. De eerstvolgende Anna Blaman Prijs wordt uitgereikt op vrijdag 2 december 2022.

Naar de website

LeesWaar LeesWaar

Brugklas

De eerste editie van LeesWaar was een pilot. Door de groep van samenwerkende organisaties is nog geen nieuwe financiering ter beschikking gesteld, waardoor de verwachting is dat het komende seizoen geen nieuwe editie zal plaatsvinden. Zodra hierover meer bekend is, zullen we dat op deze pagina vermelden.

Wilt u met leesbevordering en leesplezier in de brugklas aan de slag? Doe op het vmbo dan mee met verhalenwedstrijd Er Was Eens. Voor vmbo tot gymnasium biedt de Jonge Jury uitkomst.

Passionate Bulkboek heeft voor iedere vorm van school en niveau een aanbod op maat.

Vragen
Heeft u vragen over LeesWaar of onze andere programma’s? Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@passionatebulkboek.nl  of bellen naar 010-276 26 26.

Deel deze pagina: