Lezen, Stemmen, Vieren

De Jonge Jury bestaat uit drie fases: Lezen, Stemmen en Vieren.

Tijdens de leesfase lezen leerlingen boeken van de groslijst, een lijst van alle titels die dat jaar voor de Jonge Jury gelezen kunnen worden. Ook verzorgt het Jonge Jury Boekgenootschap tien Leestips om de jongeren op weg te helpen met lezen. Een elfde leestip wordt aangedragen door een klas door middel van de Wildcardwedstrijd.

Na de kerstvakantie worden de stembussen geopend en begint de stemfase. Jongeren kunnen dan stemmen op hun favoriete titel van de groslijst. Ook stemmen zij op hun favoriete debuut.

In juni vindt de Dag van de Jonge Jury plaats en is het tijd om te vieren! Tijdens deze feestelijke dag worden de Prijs van de Jonge Jury en de Jonge Jury debuutprijs uitgereikt aan de boeken met de meeste stemmen.

Bestel het les- en promotiemotiemateriaal

U kunt het les- en promotiemateriaal voor de Jonge Jury 2024 nu alvast voorbestellen via de Jonge Jury-webshop. Het lesmateriaal van de Jonge Jury bestaat uit een algemene lesbrief die ingezet kan worden bij álle boeken van de groslijst en elf lesbrieven bij de Leestips. Het promotiemateriaal bestaat uit twee posters: een om jongeren aan te sporen om te lezen van de groslijst en een om hun te motiveren om te stemmen op hun favoriete boek.

Bestel het les- en promotiemateriaal