Passionate Bulkboek en beeldengeluidopschool.nl slaan de handen ineen

Als dé leesspecialist is het de missie van Passionate Bulkboek om samen met docenten lezers te maken. De mediacollectie beeldengeluidopschool.nl van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft vanuit haar pijlers binnen het vak Nederlands hetzelfde doel. Door context te geven middels audio en video. Aan een tijd, gebeurtenis, persoon, of aan een boek. Een uitgelezen kans om de krachten van beide organisaties te bundelen. De aftrap van onze samenwerking start met gecombineerd lees- en schrijfprogramma Er Was Eens. Ter verrijking van het lesmateriaal zijn door Beeld en Geluid bij vijf van de meest populaire boeken LessonUp-lessen gemaakt.

Om ook aarzelende leerlingen aan het lezen te krijgen, volgt in januari 2022 een kijklijst bij de elf Jonge Jury Leestips. En in het nieuwe jaar wordt bij beide programma’s ook een podcastserie aangeboden, waarbij diverse leesclubs op Rotterdamse scholen met elkaar het gesprek aangaan over boeken. Want door te praten over boeken, ga je lezen!

Over Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek zet zich als dé leesspecialist van Nederland al 25 jaar in om van jongeren lezers te maken. Dat doen we door activiteiten op het gebied van literatuuronderwijs te ontwikkelen en aan te bieden aan docenten Nederlands in heel Nederland, waarbij wij een adviserende en faciliterende rol op ons nemen. Naast dat we jaarlijks duizenden jongeren bereiken via educatieve programma’s in het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en op de pabo bieden wij hen ook vrijetijdsactiviteiten aan.

Over beeldengeluidopschool.nl

beeldengeluidopschool.nl is onderdeel van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en is dé gratis toegankelijke mediacollectie voor iedereen in het onderwijs. Met een groeiende selectie van ruim 150.000 relevante, historische maar ook actuele programmatitels en nog veel meer audio-en videofragmenten zien wij het als onze missie om docenten, leerkrachten, studenten, leerlingen, mediathecarissen en ieder ander in het onderwijs te laten zien hoe digitale media les(materiaal) beter én leuker kunnen maken.

Deel deze pagina:

Nieuws