Klas 2D van Mavo Centraal wint Er Was Eens vmbo 2019

Klas 2D van Mavo Centraal wint Er Was Eens vmbo 2019! Met hun verhaal ‘Donderdagochtend 11.00 uur’ slepen ze hoofdprijs van de verhalenwedstrijd Er Was Eens 2019 in de wacht. De andere twee genomineerde klassen waren 3C van de TooropMavo en klas 2D van de Young Business School uit Rotterdam. In totaal deden er ruim tweeduizend leerlingen uit meer dan honderd vmbo-klassen van 28 scholen mee aan deze editie.

Er Was Eens

Er Was Eens is een verhalenwedstrijd waar vmbo-leerlingen in groepsverband samen een verhaal schrijven. De jury bestond uit rapper Winne, voormalig stadsdichter Rotterdam Derek Otte en redacteur Erik Brus. Met de hulp van een professionele filmploeg verdedigden deze klassen in een pitch hun eigen verhaal. Uiteindelijk koos de jury het verhaal van klas 2D van Mavo Centraal als beste van deze Er Was Eens-editie. De jury roemde de originaliteit van de pitch, die op de daadwerkelijke locatie waar het verhaal zich afspeelde werd gefilmd. De winnende pitch is te bekijken op erwaseens.nu.

Prijzen

De klas wint een feestelijke uitreiking op de eigen school op 2 juli en voor elke leerling uit de winnende klas een boekenkast met tien boeken voor thuis. Daarnaast ontvangen alle deelnemers de Er Was Eens vmbo-bundel 2019. Tijdens het programma wordt in het bijzijn van de juryleden de winnende pitch vertoond, de winnaars gehuldigd én verzorgt jurylid Winne een optreden.

Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek zet zich al meer dan 25 jaar in om van jongeren lezers te maken. Haar medewerkers ondersteunen onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Met als doel om jongeren leesplezier aan te bieden. Dit doen we met de Jonge Jury, De Inktaap en Er Was Eens.

Deel deze pagina:

Nieuws