YA-auteur Chinouk Thijssen daagt je uit…

De schrijfopdracht

Schrijf in 100 tot 150 woorden op hoe jij denkt dat jouw wijk eruit ziet over 50 jaar!

Denk na over de volgende vragen: Wordt jouw wijk groener, of juist grijzer? Wordt de skyline verder uitgebreid? Gaan auto’s de stad uit? Gaan we weer zelf eten verbouwen of eten we alleen nog maar astronautenvoer? En hoe ziet jouw school er tegen die tijd uit? Fantaseer erop los en stuur jouw verhaal in voor Er Was Eens x Metro010.

Voorwaarden

  • Maximaal 150 woorden
  • Inzenden kan tot 21 juli 2023
  • Je verhaal wordt gepubliceerd! Met het bevestigen van jouw inzending ga je akkoord met online publicatie van de inzending op de website van stichting Passionate Bulkboek

Meedoen aan de verhalenwedstrijd Er Was Eens?

Combineer lees- en schrijfonderwijs in de klas om leesplezier te realiseren en taalontwikkeling te stimuleren. Bij verhalenwedstrijd Er Was Eens gaan leerlingen in het vmbo (basis/ kader/ theoretisch) klassikaal aan de slag met een eigen verhaal. Voor de docent zijn hiervoor kant-en-klare multimediale lesbrieven beschikbaar.

Meer over Er Was Eens

Over Metro010

Metro010 is een graphic novel die onder ruim 9.000 brugklasleerlingen wordt verspreid in 2023. Op deze pagina vindt u een bijbehorende schrijfoefening in het kader van onze verhalenwedstrijd Er Was Eens.

Meer over Metro010