Wilt u leesplezier stimuleren en zet u zich in voor leesbevordering? Wilt u een programma dat naadloos aansluit op de kerndoelen én uw huidige lesmethode? Wilt u aansluiten op de belevingswereld van uw leerlingen en kant-en-klare lespakketten die weinig extra werk opleveren? Maak dan gebruik van de educatieve programma’s van Passionate Bulkboek voor vmbo, havo, vwo, mbo en pabo.

Logo De Inktaap - Passionate BulkboekDe Inktaap

15 t/m 18 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van Nederland, waarvoor leerlingen de winnaars van de Libris Literatuur Prijs, BNG Bank Literatuurprijs en BookSpot Literatuurprijs lezen. Ze beoordelen de boeken, gaan met elkaar in discussie en kiezen gezamenlijk één winnaar.

Deelname kost € 12,50 (incl. btw) per leerling. Dit is inclusief de e-books, het LitLab-lesmateriaal en toegang tot de slotdag op 19 juni 2020. De Inktaap 2020 wordt tijdens dit slotevenement uitgereikt. De genomineerde titels voor deze editie zijn De goede zoon van Rob van Essen (Libris Literatuur Prijs), Gebrek is een groot woord van Nina Polak (BNG Bank Literatuurprijs) en De heilige Rita (BookSpot Literatuurprijs).

Factsheet Naar de website Naar de webshop

Logo Jonge Jury - Passionate Bulkboek  Jonge Jury

12 t/m 16 jaar
Onderbouw vmbo, havo, vwo

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury, die wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury.

Lezen en stemmen voor de Jonge Jury is geheel gratis, evenals het te bestellen les- en promotiemateriaal. Op 3 juni 2020 wordt de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt via een online TV-programma.

Factsheet Naar de website Naar de webshop

Logo Er Was Eens - Passionate BulkboekEr Was Eens

12 t/m 16 jaar
Vmbo, mbo, pabo

Er Was Eens laat vmbo-leerlingen, mbo- en pabo-studenten op een actieve manier kennismaken met (jeugd)literatuur. Leerlingen lezen met elkaar een boek dat aansluit op hun belevingswereld. Het boek dient als inspiratiebron voor hun eigen verhaal.

Kosten voor deelname zijn € 17,50 (incl. btw) per leerling. Dit is inclusief een leesboek voor alle leerlingen of studenten in de klas, digitaal lesmateriaal, een gastles van een schrijver op school en een bundel waarin alle ingezonden verhalen worden gepubliceerd.

Factsheet vmbo Factsheet mbo Naar de website Naar de webshop

Logo Kort Rotterdams Kort Rotterdams

15 t/m 18 jaar
Bovenbouw havo vwo

Onder leiding van de Rotterdamse schrijvers Bianca Boer, Dean Bowen, Sanneke van Hassel, Daphne Huisden of Raoul de Jong schrijven leerlingen uit 4-havo/vwo van Rotterdamse scholen in twee gastlessen een kort verhaal van maximaal vijfhonderd woorden bij een foto van de fotowedstrijd De Kracht van Rotterdam.  Aan het programma is een wedstrijd verbonden, waarvan deze auteurs de jury vormen. Van de vijf beste verhalen worden affiches gemaakt, die in de school worden tentoongesteld.

Deelname aan Kort Rotterdams kost per klas € 650,- (incl. btw) bij maximaal dertig leerlingen.

Naar de website Naar de webshop

Logo Nationale Mediatheek Trofee - Passionate Bulkboek  Nationale Mediatheek Trofee

Leerlingen, docenten, mediathecarissen
Vmbo, havo, vwo

De Nationale Mediatheek Trofee is een prijs die leerlingen, docenten en mediathecarissen op scholen in het voortgezet onderwijs prikkelt om na te denken over de leesomgeving bij hun op school. 

Leerlingen, mediathecarissen en docenten kunnen hun mediatheek opgeven via de website van het project. Ook is het mogelijk om de mediathecaris op te geven voor de Mediathecaris van het Jaar.

Naar de website

Logo Anna Blaman Prijs png Anna Blaman Prijs

15 t/m 18 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Anna Blaman Prijs wordt driejaarlijks toegekend aan de auteur die met zijn of haar oeuvre een karakteristieke bijdrage levert aan de kwaliteit van het literaire klimaat in Rotterdam en omstreken. De laureaat bezoekt in de maanden voorafgaand aan de prijsuitreiking klassen uit het voortgezet onderwijs, waardoor Rotterdamse scholieren kennismaken met zijn of haar werk.

De Anna Blaman Prijs 2019 werd toegekend aan Edward van de Vendel. De eerstvolgende Anna Blaman Prijs zal in 2022 worden overhandigd.

Naar de website

Logo Dag van het Literatuuronderwijs Dag van het Literatuuronderwijs

Eerste- en tweedegraadsdocenten, mediathecarissen, onderwijsprofessionals
Vmbo, havo, vwo, wo, mbo, hbo

De Dag van het Literatuuronderwijs is hét eendaagse symposium waar elke twee jaar docenten, schrijvers, letterkundigen, wetenschappers in educatie en media- en bibliothecarissen elkaar ontmoeten met een gezamenlijk doel: kennis vergaren en delen rond actuele thema’s in het literatuuronderwijs. De eerstvolgende editie vindt plaats op 24 november 2020.

De kosten voor deelname bedragen voor early birds € 225,- (incl. btw) en reguliere kaarten kosten € 275,- (incl. btw). Studenten betalen slechts € 25,- en volgen een speciaal voor hen samengesteld programma.

Naar de website

Logo Pabo Leest! -Passionate Bulkboek Pabo Leest!

Pabo-studenten, leesconsulenten
Pabo

Met het stimuleren van (voor)leesplezier kan niet vroeg genoeg begonnen worden: wil er plezier in (vrij) lezen ontstaan, dan begint dit al in het primair onderwijs. Tijdens het symposium Pabo Leest! worden studenten van pabo-opleidingen geïnformeerd én geïnspireerd over hoe het (voor)leesplezier in het basisonderwijs bevorderd kan worden. Het programma bestaat uit lezingen en workshops, waar de studenten kennis en ideeën opdoen om toe te passen in hun (toekomstige) lessen. De eerstvolgende editie van Pabo Leest! vindt plaats op 24 november 2020.

De kosten voor deelname zijn € 25,- (incl. btw).

Naar de website

Logo Dag van de Literatuur png Dag van de Literatuur

15 t/m 18 jaar
Bovenbouw havo, vwo

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs in de Doelen in Rotterdam. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste eendaagse literaire evenementen in Nederland. Elke editie trekt zo’n vijfduizend bezoekers. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig.

De Dag van de Literatuur vindt plaats in maart 2021 in de Doelen te Rotterdam. Kaarten kosten € 19,50 (incl. btw) per leerling en begeleider, en kunnen betaald worden met Cultuurkaarttegoed.

Naar de website Naar de webshop

Ook benieuwd naar onze vrijetijdsactiviteiten?

Lees meer

Deel deze pagina: