Zomerboekentip van adviseur Sarah

Adviseur Sarah – u kent haar mogelijk als een van onze gepassioneerde trainers – heeft speciaal voor u een zomerboekentip uitgekozen én een verwerkingsopdracht erbij gemaakt. Beide kunt u meegeven aan uw leerlingen, zodat zij tijdens de zomervakantie uitgedaagd worden om te (blijven) lezen. Veel leesplezier!

Sarahs zomerboekentip: Blackout

Tijdens een zomerse hittegolf hult een stroomstoring New York in duisternis. Terwijl de chaos in de stad losbarst, vonkt een ander soort elektriciteit. Een eerste ontmoeting, oude vrienden, verbitterde exen en misschien het begin van iets nieuws…

In de verschillende losse verhalen wordt de schoonheid van zwarte liefde en geluk gevierd, en de onvergetelijke magie van een zinderende zwoele sterrennacht in de stad.

Blackout is een feel good-verhalenbundel van zes gerenommeerde populaire auteurs, zoals Angie Thomas en Nic Stone. De film- en televisierechten zijn inmiddels verkocht aan Netflix.

Verwerkingsopdracht voor uw leerlingen/studenten

  1. Schrijf een kort verhaal over jouw eigen zomer.
  2. Bedenk en schrijf een alternatief einde bij een van de verhalen.
  3. Ontwerp een kaft voor een van de verhalen.
  4. Doe onderzoek naar een aantal #Booktokkers op TikTok. Gebruik die inspiratie om je eigen #Booktok-video te maken over een van de verhalen uit Blackout.

Stuur je korte verhaal, alternatieve verhaaleinde, zelf ontworpen kaft en/of je #BookTok-video naar sarah@passionatebulkboek en win een spannend boek!

Doorleestip:
Gratis heel veel lezen:

Heeft u (in de zomer) geen toegang tot de (school)bibliotheek? Tip uw leerlingen dan gratis boeken te scoren via:


Contact

Onze adviseur leesbevordering Sarah Pronk geeft trainingen en inspiratiesessies aan docenten, mediathecarissen en andere onderwijsprofessionals. Ze heeft een enorme voorliefde voor youngadultboeken (pas op, haar enthousiasme werkt aanstekelijk!).

Ze helpt u graag met advies over leesbevordering, collectievorming en het organiseren van een inspiratiesessie bij u op school!

Meer over leesbevordering en advies Neem contact op met Sarah

Deel deze pagina:

Nieuws