De Doelen en Passionate Bulkboek slaan de handen ineen en trekken jonge lezers naar Rotterdam

ROTTERDAM – Vanaf dit jaar verdiepen de Doelen en Passionate Bulkboek hun relatie door samen op te trekken in hun literaire jeugdprogrammering. De verschillende ruimtes aan de straatkant van de Doelen worden momenteel grondig verbouwd, zodat het aantrekkelijker wordt voor de jeugd om op avontuur te gaan in het iconische gebouw. Zo komt er onder meer een plek voor dialoog, een art gallery, een mediastudio en een nieuwe plek op de hoek van het Kruisplein voor het eigenwijze zusje: de Doelen Studio. Hoe passend is het dus, dat de vernieuwde de Doelen, het kloppend culturele hart van Rotterdam, het podium wordt voor de leesbevorderingsprogramma’s van Passionate Bulkboek.

Bevorderen van leesplezier

Het Rotterdamse Passionate Bulkboek is al meer dan 25 jaar actief in het promoten van de Nederlandse literatuur onder jongeren. Sinds twee jaar richt de stichting zich uitsluitend op het bevorderen van lezen en leesplezier onder jongeren in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Met programma’s als De Inktaap, Jonge Jury, het festival Dag van de Literatuur en de verhalenwedstrijd Er Was Eens weet de stichting jaarlijks duizenden jongeren vanuit het hele land en Vlaanderen naar Rotterdam te trekken.

Dat lezen niet saai hoeft te zijn bewijst het festivalprogramma van de Dag van Literatuur van het afgelopen jaar. De Doelen gonst van het enthousiasme van de jongeren over de ruim 70 programmaonderdelen – variërend van cabaret, muziek, theater en film, met literatuur steeds als gemene deler.

Eerste co-productie op 26 maart

De afspraak tussen de twee instanties is dat Passionate Bulkboek al haar evenementen in de Doelen organiseert en de Doelen deze ruimtes aanbiedt tegen een tarief lager dan de marktconforme prijzen. De eerstvolgende co-productie is de slotdag van De Inktaap op 26 maart 2024.

En verder op de agenda staan:

Deel deze pagina:

Nieuws