Jonge Jury Boekgenootschap 2024 maakt Leestips bekend

De Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap 2024 zijn bekend. De tien leden hebben hun leukste, grappigste, spannendste en mooiste boek van de groslijst gekozen. In de groslijst staan alle boeken die kans maken op de Prijs van de Jonge Jury of de Jonge Jury Debuutprijs – oorspronkelijk Nederlandstalige boeken uitgekomen in 2023. De Leestips zijn adviezen van de jonge lezers van het Boekgenootschap aan hun leeftijdsgenoten.

De Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap 2024

Bij elke Leestip wordt, in samenwerking met experts, een toegespitste lesbrief ontwikkeld. Aan de hand hiervan kunnen docenten en mediathecarissen de Leestips behandelen in de les. Dit lesmateriaal is nu alvast kosteloos te bestellen via onze webshop.

Jonge Jury

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. Zo zorgen we ervoor dat jongeren met plezier lezen en een mening vormen over de gelezen boeken.

Leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 12 tot 16 jaar lezen voor de Jonge Jury een aantal jeugdboeken en brengen een stem uit op hun favoriete titels. De drie boeken met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

Deel deze pagina:

Nieuws