Internationale Vrouwendag: met welke schrijfster vier jij het?

Het is internationale vrouwendag! Met welke schrijfster vier jij dat?

Tijdens de afgelopen editie van de Dag van het Literatuuronderwijs gaven Sanneke van Hassel en Shantie Singh ons namens schrijverscollectief FixDit al een inzicht in de mechanismen die ervoor zorgen dat de meeste mensen nog steeds meer boeken geschreven door mannen lezen, dan door vrouwen.

Het manifest ‘Optimistische woede’ van #Fixdit gaat hierover. Ze stellen de positie van de vrouw in de letteren aan de kaak en roepen op tot een diversere leeslijst. Meer weten? Lees verder op https://fixdit.nu/.

Het is internationale vrouwendag! Met welke schrijfster vier jij dat? Het is internationale vrouwendag! Met welke schrijfster vier jij dat?

Deel deze pagina:

Nieuws