Carmien Michels wint literaire jongerenprijs De Inktaap 2023

Carmien Michels wint met haar verhalenbundel Vaders die rouwen de literaire jongerenprijs De Inktaap 2023! Namens Passionate Bulkboek en Stichting Lezen, van harte gefeliciteerd, Carmien.

De Inktaap

Op dinsdag 14 februari vierden we de 22ste editie van De Inktaap in De Doelen te Rotterdam met honderden leerlingen. Gedurende de dag konden zij, na maandenlang lezen, in talkshows hun prangende vragen stellen aan de drie auteurs. Ze volgden workshops en tijdens de debatten deelden ze hun ongezouten mening over de drie genomineerde titels.

Jongerenjury

De jongerenjury, bestaande uit 850 bovenbouwleerlingen uit Nederland en Vlaanderen, besliste de strijd: niet ‘Op weg naar de Hartz’ van #wesseltegussinklo of ‘Wormmaan’ van #marikenheitman, maar ‘Vaders die rouwen’ wint de literaire jongerenprijs!

De Prijs voor het Beste Juryrapport ging naar het Christelijk Gymnasium Utrecht.

Meer lezen over (de feestelijke afsluiting van) dit leesbevorderingsproject?

Lees door

Deel deze pagina:

Nieuws