Passionate Bulkboek wenst iedereen voor 2021 een vette stapel boeken (en tijd om ze te lezen!)

Bij Passionate Bulkboek houden we van lijstjes en lezen, een combinatie die resulteert in een warme nieuwjaarswens voor u: een vette stapel boeken en tijd om ze te lezen!
Ontdek hieronder welke boeken onze medewerkers onder de kerstboom leggen voor hun vrienden en familieleden (of lekker voor zichzelf!).

"De onverminderd relevante, antikoloniale klassieker 'Wij slaven van Suriname', van schrijver en literair activist Anton de Kom (Paramaribo, 1898), verscheen voor het eerst in 1934 en is een felle aanklacht tegen racisme, onderdrukking en uitbuiting. In 2020 werd dit non-fictie boek opnieuw uitgebracht door uitgeverij Atlas Contact i.s.m. The Black Archives en werd het tevens opgenomen in de canon van Nederland. Deze nieuwe editie blijft jonge generaties lezers inspireren en bevat hedendaagse inleidingen van o.a. Mitchell Esajas en Tessa Leuwsha. Een absolute aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in de Surinaams-Nederlandse koloniale geschiedenis en de erfenis van het slavernijverleden." - Abraham Meeuwsen, programmamedewerker


"Ik kijk ernaar uit om 'Dit gaat niet over grasmaaien' te lezen. Niemand vertelt zo slim, grappig en aanstekelijk over poëzie als Ellen Deckwitz. Zelfs als je niks met gedichten hebt, is het nog steeds heel leuk om te lezen. Ideaal voor in je kerstsok dus!" - Anouk Prins, hoofd Programma's


“Mijn leesdoel is om – uiteindelijk – alle Leestips van de Jonge Jury 2021 te lezen. Ik heb er al twee uit, dus nog negen te gaan. Eens kijken hoe ver ik deze kerstvakantie kom! Omdat ik erg benieuwd ben naar 'Blauwe dagen' van Caja Cazemier en naar 'Ik moet dit doen’ van Maren Stoffels heb ik besloten om daarmee te beginnen. Fijne kerst allemaal!” - Astrid Boonstoppel, PR- en communicatiemedewerker


"Ik tip 'Confettiregen', het boek dat ik deze zomer geen seconde opzij kon leggen, maar tegelijkertijd niet wilde uitlezen omdat het zo ongelooflijk mooi was. Ik heb bewondering voor de prachtige schrijfstijl, de diepe herinneringen en de intense openheid waarmee Splinter Chabot zijn lezers laat zien hoe hij tijdens het opgroeien worstelde met zijn opkomende gevoelens voor mannen. Een boek waarbij tranen van het lachen en tranen van ontroering elkaar afwisselden." - Daniëlle Riemens, office manager


"Voor 2021 heb ik maar één wens: minder zuurpruimen en meer 'Het perenlied'! Joost Oomen is een verbeeldingsvirtuoos, een humorist, een visionair én een uitzonderlijk goed schrijver. Al deze talenten stopte hij in Het perenlied , een debuut zoals ik er nog nooit één las. Iedereen die een kleine ontsnapping aan de realiteit kan gebruiken, krijgt van mij dit boek cadeau." - Ellen Van Tichelt, PR- en communicatiemedewerker


“'Revolusi' is het ideale tegengif voor wie de al te zoetsappige kerstsfeer als onwaarachtig ervaart. David Van Reybrouck is dé aangewezen persoon om ons deze koloniale spiegel voor te houden.” - Giel van Strien, directeur


"Ik ben pas halverwege, maar kan het eigenlijk niet wegleggen... 'Jaguarman' gaat over de zoektocht naar de vader van Raoul de Jong. En naar diens vaders vader die zich kon veranderen in het sterkste, en volgens sommigen, wreedste dier van het Zuid-Amerikaanse regenwoud, de koning van de Amazone: de jaguar. Vooralsnog is het spannend, mysterieus, kwetsbaar… Zo dichtbij aan de ene kant; Raoul woont in Schiedam, kom ik geregeld tegen en dan groeten we elkaar zo warm. Maar tegelijk ook zo ver weg, omdat hij mij de geschiedenis van Suriname uit de doeken doet; de verschrikking en de gruwel, maar.. ook de kracht. Dit dagboek, met tekeningen van zijn helden er tussendoor (kunnen álle schrijvers alsjeblieft voortaan tekeningen toevoegen?!), is wat mij betreft een echte must-read. Vanwege onze geschiedenis, maar ook vooral om hoe Raoul vertellen kan." - Renée den Breems, voorlichter en vrijwilligerscoördinator


“Deze kerst lees ik 'Het wit en het purper' van Willemijn van Dijk, één van de drie genomineerde titels voor De Inktaap 2021. Ik denk dat ik heerlijk kan verdwijnen in dit spannende boek dat zich afspeelt in het oude Rome.” - Resi van Halderen, programmamedewerker


"Ik ga 'Zwarte Vijvers' van debutant Amina Laffet lezen tijdens de Kerst. Niet alleen spreekt de cover van het boek mij enorm aan, want ik ben heel visueel ingesteld. Ook schetst het boek een beeld van de diverse maatschappelijke vraagstukken van nu die we eigenlijk niet meer kunnen en mogen negeren. Wat kunnen wij als mens in deze maatschappij doen om de wereld een stuk mooier te maken? Ik vind dat we daar weleens serieus over mogen nadenken…" - Kavita Bachasingh, programmamedewerker

 


"Het was in 2010 al liefde op het eerste gedicht (op Twitter) en die liefde is alleen maar gegroeid. Tijdens Kerstmis zoek ik de rust op én duik ik Derek Otte’s vierde dichtbundel 'Miose' in, die meer nog dan mijn kerstboom (ver)licht(ing) geeft." - Wilma van Raamsdonk, hoofd Voorlichting


"Ik zal in de Kerstvakantie 'Offerkind' van de vorig jaar overleden auteur Rob Ruggenberg gaan lezen, zijn allerlaatste boek. Rob zijn boeken worden soms als ‘jongensboeken’ omschreven maar niets is minder waar! Hij weet gebeurtenissen uit de geschiedenis tot een spannend verhaal te brengen door onder andere fantastische details in zijn verhalen te verwerken. Zijn verhalen zijn voor alle leeftijden interessant! Ook dit jaar is hij met Offerkind wederom een van de elf Leestips en maakt hij (postuum) kans om de Prijs van de Jonge Jury te winnen." - Yvonne van Valen, programmamedewerker

 


 

Deel deze pagina:

Nieuws