Livestream De Week van het Nederlands

Livestream De Week van het Nederlands op zaterdag 3 oktober! De Week van het Nederlands  af met een grandioze, multimediale lanceringsdag, volledig aangepast aan de COVID-19 maatregelen. Ervaar deze dag online in samenwerking met Passionate Bulkboek en ontdek de veelzijdigheid van de Nederlandse taal. De livestreams van de drie evenementen zijn beschikbaar via onderstaande video’s. 

Talkshow Literair Vertalen, Rotterdam


Talkshow Literair Vertalen, Antwerpen


Feestelijke opening

De feestelijke opening van de Week van het Nederlands is een gezamenlijk initiatief van Passionate Bulkboek, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, Expertisecentrum Literair Vertalen, Curieus vzw, VRT Radio 1, NPO Radio 1, en ook Drongo Talenfestival. Dit is mogelijk gemaakt met steun van de Taalunie, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Hendrik Mullerfonds.

Tijdens de lanceringsdag is een breed scala aan activiteiten aangeboden, allemaal toegankelijk via de livestreams. Duik in boeiende discussies, ontdek literaire vertalingen, en laat je inspireren door de rijkdom van de Nederlandse taal. De samenwerking tussen diverse organisaties benadrukt ook het belang van taal en literatuur, en met de steun van culturele fondsen is de bruisende start van de Week van het Nederlands mogelijk.

Blijf op de hoogte van alles wat deze dag te bieden heeft en geniet van de online ervaring terwijl je wordt ondergedompeld in de fascinerende wereld van de Nederlandse taal. Samen vieren we de diversiteit en kracht van onze taal gedurende deze gedenkwaardige week.

Deel deze pagina:

Nieuws