Winnaars verhalenwedstrijd voor vmbo en mbo bekend!

Winnaars verhalenwedstrijd voor vmbo en mbo bekend! Klas 2C van RSG Magister Alvinus uit Sneek wint met hun verhaal ‘Londen 1940′ de vmbo-editie van verhalenwedstrijd Er Was Eens 2020. De winnares van de mbo-editie is Jennifer Proost van het Albeda Horecacollege, met haar verhaal ‘Iro en het blinde bos’. In totaal telde Er Was Eens 2020 ruim 4.000 deelnemers. 

Er Was Eens vmbo-editie: verrassing op school

De jury van de vmbo-editie, die bestond uit Winston Bergwijn, Derek Otte en Erik Brus, koos na digitaal overleg het verhaal van klas 2C van RSG Magister Alvinus als beste. De jury roemde de talige zinnen die je meenemen naar een andere wereld, in een andere tijd. Derek Otte verraste de leerlingen van de winnende klas met een boekenkast met tien boeken voor thuis voor elke leerling en de overhandigde de trofee. De aftermovie van de feestelijke uitreiking is te bekijken op de website. Alle deelnemers ontvangen de Er Was Eens vmbo-bundel 2020. In deze bundel zijn alle ingezonden verhalen opgenomen.

Er Was Eens mbo-editie: winnares in het zonnetje gezet

Op 23 juni werd Jennifer Proost van het Albeda Horecacollege thuis verrast. Jennifer werd door jurylid Derek Otte zette in het zonnetje gezet en ontving een e-reader met tien e-books. Alle deelnemers aan de Er Was Eens 2020 mbo-editie ontvangen de bundel waarin alle verhalen van de mbo-editie zijn opgenomen. Dichter en spoken word artiest Derek Otte, de hoofdredacteur van Vers Beton, Eeva Liukku en spoken word-artiest Gino van Weenen vormden de jury voor de mbo-editie van Er Was Eens. “Een eigen wereld creëren met het schrijven van een verhaal is al erg knap, maar de jury is van mening dat Jennifer met haar verhaal een compleet eigen universum schept,” vertelt Otte over de winnende tekst.

Over Er Was Eens

Er Was Eens is een verhalenwedstrijd van Passionate Bulkboek. Aan de hand van een lessenserie, waarin lezen en creatief schrijven centraal staan, schrijven leerlingen hun eigen verhalen. Leerlingen in het vmbo (basis/kader/theoretisch) gaan klassikaal aan de slag met een eigen verhaal. Bij de editie op het mbo en in het hbo schrijven de studenten individueel een verhaal. Een bundel, waarin alle deelnemers hun verhalen terugvinden, komt beschikbaar voor alle inzenders.

Een nieuwe editie van Er Was Eens gaat in december van start, maar aanmelden kan nu al via de website.

Deel deze pagina:

Nieuws