Buddy Tegenbosch wint Jonge Jury 2020

Het boek Match van Buddy Tegenbosch heeft de Prijs van de Jonge Jury 2020 gekregen. De feestelijke uitreiking was op 3 juni tijdens het online TV-programma van de Dag van de Jonge Jury. “Ik wil iedereen die heeft gelezen en gestemd enorm bedanken!” aldus schrijver wiens boek de meeste stemmen kreeg. In totaal brachten ruim tienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels uit 2019. De Jonge Jury Debuutprijs 2020 ging naar Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel.

Prijs van de Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma van Passionate Bulkboek. Speciaal voor 12- tot 16-jarigen  uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor deze negentiende editie werden de leerlingen uitgedaagd om één of meer Leestips te lezen, die waren aangedragen door tien jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 8 mei stemden de jongeren op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2019. Naast de winnende titel Match van Buddy Tegenbosch waren ook De executie van Daniëlle Bakhuis en Room Service van Maren Stoffels genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. De prijsuitreiking kijkt u nog steeds terug via de website van de Jonge Jury.

Jonge Jury Debuutprijs

Naast de Prijs van de Jonge Jury 2020 werd op 3 juni ook de Jonge Jury Debuutprijs 2020 uitgereikt aan de auteur van het jeugddebuut waar het meest op werd gestemd. Astrid Boonstoppel won de prijs met haar boek Dit is hoe het ging. De overige debutanten met veel stemmen waren Mirjam Gielen met Grondvuur en Lara Reims met Upgrade.

Dag van de Jonge Jury in online TV-programma

De prijsuitreiking, die door de maatregelen rondom COVID-19 was aangepast, werd door tienduizenden onderbouwleerlingen en hun docenten bijgewoond. Dit keer geen uitverkocht TivoliVredenburg, maar een speciaal online TV-programma dat iedereen gratis kon volgen. De uitzending, ontwikkeld en geproduceerd door productiemaatschappij Bruut Amsterdam, kwam live vanaf verschillende locaties, waaronder de werkkamers van de genomineerde schrijvers. Kijkers kwamen via een virtuele publieke tribune in gesprek met hun favoriete auteurs en dansten samen met de danscrew Furious Flow van Juvat Westendorp op muziek van Ali B en Daan Boom.

Deel deze pagina:

Nieuws