Heel Zadkine Leest tijdens de Boekenweek

In het kader van Heel Zadkine Leest en de Boekenweek organiseerde de Rotterdamse mbo-scholenkoepel Zadkine op 18 maart een evenement in de bibliotheek . De organisatie was in handen van Bibliotheek Rotterdam, De Cultuurschool en Passionate Bulkboek. Onze adviseur Dick was erbij en zag hoe de studenten genoten.

De organisatoren hadden hun best gedaan de studenten te laten zien dat lezen en literatuur héél inspirerend en totaal niet oubollig hoeft te zijn. Zo volgden de studenten workshops over haiku, virtual reality (VR), rap, spoken word en artificial intelligence (AI). Het programma werd aangevuld met twee schrijversbezoeken, namens de verhalenwedstrijd Er Was Eens van Passionate Bulkboek, in het Bibliotheektheater. De eerste lezing kwam voor rekening van Laura Diane, schrijfster van dystopische YA-boeken en momenteel bezig aan een nieuw boek met een politiek thema. De dobbelsteen met microfoon erin ging volop de zaal rond en een student die aangaf haar jonge, strijdlustige levensverhaal te willen optekenen, werd door Laura enthousiast van advies en aanmoediging voorzien.

In de tweede lezing nam Liesbeth Mende de honneurs waar. Zij vertelde over de verschillende manieren waarop ze haar verhalen de wereld inwerpt, van hoorspelen tot theaterlezen. Voor degenen die schrijven saai vinden, had ze ook nog een tip: ‘Het is jouw verhaal, dus je bent zelf bij machte het te veranderen!’

Na afloop slaagde ze er in letterlijk lezers te maken door haar boeken Afhaalmeisje en Blauw gratis uit te delen!

 

Deel deze pagina:

Nieuws