Staatssecretaris Gunay Uslu opent Dag van de Literatuur

Op donderdag 23 maart vindt de achttiende editie van de Dag van de Literatuur plaats in de Doelen, Rotterdam. Deze dag wordt bezocht door ruim 3.000 jongeren tussen de 15 en 19 jaar. Het programma wordt geopend door Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media (OC en W) en de breakdance-groep Heavy Hitters. Vervolgens nemen Adriaan van Dis en spoken word-artieste Suzanne Krijger het tegen elkaar op in een poetry slam. In de ruim 70 programmaonderdelen maken de jongeren vervolgens kennis met 29 gevestigde en opkomende auteurs, en vele andere artiesten. 

Zeker nu, in een tijd waarin de concurrentie op het gebied van vrijetijdsbesteding moordend is, wil de organisatie jongeren op een eigentijdse, stimulerende manier de literatuur laten beleven: waarom zou je een boek niet, net als een Netflix-serie, kunnen bingen? Om die reden slaan tijdens de Dag van de Literatuur verschillende kunstdisciplines de handen ineen: film, muziek, dans en cabaret met literatuur continu als gemene deler.

Bekijk hier het volledige programma van de Dag van de Literatuur

Over de Dag van de Literatuur 2023

Tijdens de achttiende editie van dit literaire festival komen duizenden leerlingen en studenten naar Rotterdam. Tijdens dit evenement stellen leerlingen vragen aan auteurs, luisteren ze naar voordrachten, volgen ze literaire workshops en kunnen ze hun favoriete boek laten signeren. Maar liefst 29 auteurs zullen aanwezig zijn op de Dag van de Literatuur. Onder deze auteurs zijn oude bekenden als Arthur Japin, Ronald Giphart, Manon Uphoff, Abdelkader Benali en Ester Naomi Perquin. En nieuwe gezichten, waaronder Sholeh Rezazadeh, Splinter Chabot, Carmien Michels, Gershwin Bonevacia en Joost Oomen.

Deel deze pagina:

Nieuws