Lesmateriaal en audiofragmenten bij de elf Jonge Jury Leestips nu beschikbaar!

Met 25 jaar ervaring in leesbevordering en literatuuronderwijs bieden de programma’s van Passionate Bulkboek verrijkingen op de curricula van het schoolvak Nederlands. Voor jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs daagt de Jonge Jury uit tot het lezen van een aantal jeugdboeken en daaruit hun favoriete boek te kiezen en hier vervolgens op te stemmen

Tijdens de Dag van de Jonge Jury wint de auteur van het boek met de meeste stemmen de Prijs van de Jonge Jury. Aangespoord door het Jonge Jury Boekgenootschap beleven duizenden jongeren ieder jaar opnieuw een heleboel leesplezier door te lezen, stemmen en vieren voor de Jonge Jury. De mediacollectie beeldengeluidopschool.nl van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is vanuit haar pijlers binnen het vak Nederlands dé ideale partij om context te geven aan het Jonge Jury-boekenaanbod.

Na een succesvolle samenwerking van Passionate Bulkboek en Beeld en Geluid op school voor verhalenwedstrijd Er Was Eens, is nu de Jonge Jury aan de beurt. Aanvullend op het gratis lesmateriaal bij de elf Leestips (passend bij élke methode Nederlands) zijn audio-fragmenten en verrijkende LessonUp’s gemaakt. Naast de opdrachten in het Lesmateriaal geven de LessonUp’s beeld bij de boeken: toegang tot diverse fragmenten die aansluiten bij verschillende thema’s die in de boeken aan bod komen. Zo wordt lezen nóg leuker!

Deel deze pagina:

Nieuws