Prijs van de Jonge Jury 2021 gaat naar ‘Fake trip’ van Margje Woodrow

Het boek Fake trip van Margje Woodrow heeft de Prijs van de Jonge Jury 2021 in de wacht gesleept. De feestelijke Dag van de Jonge Jury was op woensdag 9 juni vanaf 14.00 uur live te volgen vanuit het Literatuurmuseum in Den Haag. “Dankjewel aan iedereen die op ‘Fake trip’ heeft gestemd!” reageerde Margje Woodrow, wiens boek de meeste stemmen kreeg. In totaal brachten ruim tienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels van het afgelopen jaar. De Jonge Jury Debuutprijs 2021 ging naar Bijna echt van Lisa van Campenhout.

Prijs van de Jonge Jury
De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs in Nederland. Tijdens deze twintigste editie werden de leerlingen opnieuw uitgedaagd om één of meer Leestips te lezen, die waren aangedragen door het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 3 mei stemden de jongeren op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2020.

Naast de winnende titel waren ook Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen en Genadeloos van Jennefer Mellink genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. De livestream van de prijsuitreiking kan worden teruggekeken via de website van de Jonge Jury.

Jonge Jury Debuutprijs
Naast de Prijs van de Jonge Jury 2021 werd ook de Jonge Jury Debuutprijs 2021 uitgereikt. Lisa van Campenhout won de prijs met haar boek Bijna echt. De overige genomineerde debutanten waren Amina Laffet met Zwarte vijvers en Rianne Robben met Zomerburen.

Dag van de Jonge Jury in online TV-programma
De prijsuitreiking werd door duizenden onderbouwleerlingen en hun docenten bijgewoond via een online TV-programma dat iedereen gratis kon volgen. De genomineerde schrijvers woonden de Dag van de Jonge Jury bij vanuit hun werkkamers. De kijkers gingen met hen in gesprek en dansten samen met de danscrew Furious Flow van Juvat Westendorp op muziek van ADF Samski.

Kijk de livestream hier terug.

Deel deze pagina:

Nieuws