‘Wild’ van Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2019

Het boek Wild van Mel Wallis de Vries wint de Prijs van de Jonge Jury 2019. De prijs werd op 5 juni uitgereikt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. In totaal brachten ruim zestienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels uit 2018, waarvan Wild de meeste stemmen kreeg. De Jonge Jury Debuutprijs 2019 ging naar Één waarheid van Nadine Swagerman.

Prijs van de Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Stichting Lezen en Passionate Bulkboek zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om het leesplezier onder jongeren te vergroten en hen ook een mening te leren vormen over de boeken die zij lezen. Dus voor de achttiende editie van de Jonge Jury daagde het Jonge Jury Boekgenootschap leerlingen uit om één of meerdere Leestips actief te lezen.

Tot 1 mei stemden de jongeren op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2018. Naast Wild van Mel Wallis de Vries maakten Fright night van Maren Stoffels en ook Snitch van Margje Woodrow kans op deze prijs. Tijdens de uitreiking zonden we een livestream uit, zodat leerlingen in het klaslokaal en de bibliotheek actief konden meegenieten van de afsluiting van het leesbevorderingsprogramma.

Deze prijs is mooier dan welke prijs ook; dit is de prijs van mijn lezers.
Mel Wallis de Vries

Jonge Jury Debuutprijs

De auteur van het jeugddebuut met de meeste stemmen ontving naast de Prijs van de Jonge Jury ook de Jonge Jury Debuutprijs 2019. Uiteindelijk nam Nadine Swagerman  voor haar boek Één waarheid de prijs in ontvangst, die werd overhandigd door oud-winnaar Mirjam Hildebrand. De overige debutanten die kans maakten waren Carlie van Tongeren voor Heerestraat & Rozenlaan en Merel De Keyzer voor Over wezenloze zielen.

Deel deze pagina:

Nieuws