‘Wild’ van Mel Wallis de Vries wint Prijs van de Jonge Jury 2019

Het boek Wild van Mel Wallis de Vries wint de Prijs van de Jonge Jury 2019. De prijs werd op 5 juni uitgereikt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. In totaal brachten ruim zestienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels uit 2018, waarvan Wild de meeste stemmen kreeg. De Jonge Jury Debuutprijs 2019 ging naar Één waarheid van Nadine Swagerman.

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Stichting Lezen en Passionate Bulkboek zetten zich samen met scholen, bibliotheken en boekhandels in om het leesplezier onder jongeren te vergroten en hen een mening te leren vormen over de boeken die zij lezen. Voor deze achttiende editie van de Jonge Jury werden leerlingen uitgedaagd om één of meerdere Leestips te lezen, die werden aangedragen door het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 1 mei stemden de jongeren op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2018. Naast Wild van Mel Wallis de Vries maakten ook Fright night van Maren Stoffels en Snitch van Margje Woodrow kans op de Prijs van de Jonge Jury. Tijdens de uitreiking werd er een livestream uitgezonden, zodat ook leerlingen in het klaslokaal en de bibliotheek van de afsluiting van het leesbevorderingsprogramma konden meegenieten.

Deze prijs is mooier dan welke prijs ook; dit is de prijs van mijn lezers.
Mel Wallis de Vries

Jonge Jury Debuutprijs
Naast de Prijs van de Jonge Jury werd ook de Jonge Jury Debuutprijs 2019 uitgereikt aan de auteur van het jeugddebuut waar het meest op werd gestemd. Nadine Swagerman nam  voor haar boek Één waarheid de prijs in ontvangst, die werd overhandigd door oud-winnaar Mirjam Hildebrand. De overige debutanten die kans maakten waren Carlie van Tongeren voor Heerestraat & Rozenlaan en Merel De Keyzervoor Over wezenloze zielen.

Deel deze pagina:

Nieuws