Zomerboekentip van De Inktaap-coördinator Jules

Jules, programmacoördinator van De Inktaap, heeft in het kader van de drie genomineerde titels voor ons leesbevorderingsprogramma voor de bovenbouw een bijpassende zomerleestip! Tipt u ‘m door aan uw leerlingen? Alvast veel leesplezier!

Jules zomerboekentip: Na de zon

De vier verhalen in deze bundel lezen allemaal als een zinderende koortsdroom: ze zijn van deze wereld en toch niet. Grote thema’s zoals geld, liefde en eenzaamheid worden intiem uitgelicht aan de hand van allerlei gekke gebeurtenissen. We lezen over schunnige aandelenhandelaren, Mexicaanse ‘beachboys’ die op magische wijze in contact staan met de oceaan, alien-relikwieën in Area 51 en onstuimige driehoekrelaties. De Deense auteur Jonas Eika heeft met Na de zon een meeslepende verhalenbundel geschreven.

Waarom moeten uw leerlingen dit boek lezen?

Als u De Inktaap-nominatie Luister van Sacha Bronwasser heeft gelezen, dan is Na de zon een verrassende doorleestip. Beide boeken dragen dezelfde warme, onheilspellende sfeer met zich mee en lezen als een trein. Bovendien, zoals de zomerse zon kan bedwelmen, zo doet dit boek dat ook. U denkt de hele tijd, wat is dit? En waarom wil ik hier meer van? De personages voelen vertrouwd en vervreemdend tegelijk en al die verschillende werelden komen ongemakkelijk dichtbij. Dit boek is trippy, queer, antikapitalistisch, onbevangen, sensueel en prettig gestoord. U houdt het hoofd amper koel. Lezen op eigen risico.


Contact

Jules van Beurden Passionate Bulkboek - foto door Vera Cornel

Onze programmacoördinator Jules van Beurden verzorgt het traject van De Inktaap van lezen tot bekronen en van schoolbezoeken tot de feestelijke slotdag! Dit jaar hebben docenten voor het eerst de nominaties voor De Inktaap bepaald: deze editie strijden Kindertrein uit Boedapest van Emy Koopman, Luister van Sacha Bronwasser en W. van Tiemen Hiemstra om dé literaire jongerenprijs van Nederland.

Heeft u vragen over De Inktaap of wilt u uw leerlingen aanmelden voor dit programma? Neem dan contact op met Jules!

Meer over De Inktaap Neem contact op met Jules

Deel deze pagina:

Nieuws