Francis Nagy wint Write Now! 2019

Francis Nagy wint Write Now! 2019! Dat maakte juryvoorzitter Anne Giesen bekend tijdens de finale op zondag 30 juni in UBIK te Rotterdam. De jury loofde de “uiterst zorgvuldig gecomponeerde tekst”, die “uitnodigt en meeneemt [en] onmiddellijk klaar [is] voor publicatie.” De tweede prijs gaat naar de Vlaamse Aragorn Furhmann (23) en Lennert De Vroey (24) uit Antwerpen wint de derde prijs.

Write Now! is de schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar uit Nederland en Vlaanderen. Tot 7 april 2019 stuurden zij hun teksten in, waarna in april en mei de voorronden plaatsvonden.

Francis Nagy wint Write Now!

De finalejury bestond uit Anne Giesen (juryvoorzitter, winnaar Write Now! 2018), Lotte Dodion (dichter), Arno Koek (eigenaar Boekhandel Blokker, voormalig lid Boekenpanel DWDD), Anouk Prins (projectmedewerker Passionate Bulkboek) en ook Marnix Verplancke (literair recensent voor o.a. De Morgen en Trouw).

Zij lazen alle finaleteksten anoniem en kozen Francis’ verhaal ‘Vruchtval’ als beste tekst van Write Now! 2019: “Het is een verhaal dat uitnodigt en meeneemt, onmiddellijk klaar voor publicatie.” Francis wint een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie, publicaties in VakTaal en op Hebban, en daarnaast ook optredens op Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt. Lees hier het volledige juryrapport.

Tweede en derde prijs

Omdat het verhaal ‘Brioche met aardbei en pruimen‘ van tweedeprijswinnaar Aragorn Fuhrmann bevatte een “ingenieus en ijzersterk plot”, waarin “de twee verhaallijnen bijzonder effectief met elkaar [werden] verweven.” Aragorn wint een iPad, mogelijk gemaakt door Libris. Het boekenpakket, dat ook ter beschikking wordt gesteld door Libris, gaat naar derdeprijswinnaar Lennert De Vroey voor het verhaal ‘Thuis‘. “Met zijn open einde voelde dit verhaal aan als een hoofdstuk uit een boek, we zijn dus benieuwd naar het vervolg”, aldus de jury. De tweede en derde prijs bestaan verder uit een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits en ook een workshop of schrijfdag bij Creatief Schrijven.

Deel deze pagina:

Nieuws