Het team
Passionate Bulkboek is dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Er wordt door een enthousiast, klein en jong team onder leiding van een projectleider samen met projectmedewerkers en een aantal stagiairs gewerkt aan literaire evenementen, zoals de Jonge JuryDe Inktaap, de Dag van de LiteratuurEr Was EensKort RotterdamsGeen Daden Maar Woorden Festival en de schrijfwedstrijd Write Now!. Kijk voor meer informatie en alle projecten op passionatebulkboek.nl.

Dag van de Literatuur 2021
De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De zeventiende editie vindt plaats op 18 maart 2021. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig en elke editie trekt zo’n vijfduizend bezoekers.

Per direct zoeken wij:
Een enthousiaste stagiair die het team van de Dag van de Literatuur! komt versterken. Je werkt als projectassistent mee in het team van deze projecten en ondersteunt bij de productie en programmering.

Wij bieden je een creatieve en dynamische werkplek in hartje Rotterdam (afhankelijk van de coronamaatregelen) in een jong team, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Je leert tijdens je stage alle aspecten van de evenementenorganisatie in de culturele sector kennen.

Periode:            per direct, afhankelijk van beschikbaarheid (duur in overleg)
Tijd:               32-40 uur p/w
Standplaats:   centrum van Rotterdam (afhankelijk van de coronamaatregelen)
Soort stage:    meewerkstage
Vergoeding:    €150,- euro per maand. We bieden geen reiskostenvergoeding.

Wat je doet

  • Het (mede)programmeren van de randprogrammering van de Dag van de Literatuur;
  • Productionele taken zoals het maken van draaiboeken, schrijven van briefings voor auteurs en artiesten, bijhouden van de planning en opstellen van contracten;
  • Coördinatie van één van de onderdelen tijdens de Dag van de Literatuur;
  • Inzet voor andere projecten van Passionate Bulkboek indien nodig.

Wie je bent

  • een enthousiaste student (mbo/hbo/wo) of pas afgestudeerd;
  • iemand met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • een organisatorisch natuurtalent;
  • zelfstandig werkend, initiatiefrijk, proactief, stressbestendig, doortastend en flexibel.

Solliciteren?
Heb je interesse in deze stage, die goed aansluit op studies met betrekking tot culturele vorming, literatuur en/of event management, Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan snel je motivatiebrief met cv naar Daniëlle Riemens, stage@passionatebulkboek.nl. Voor eventuele vragen kun je bellen naar 010-276 26 26.

Deel deze pagina: