Wilt u leesplezier stimuleren en zet u zich in voor leesbevordering? Maak dan gebruik van de educatieve programma’s en projecten van Passionate Bulkboek voor leerlingen uit de onderbouw van vmbo, havo en vwo.

Logo Jonge Jury - Passionate Bulkboek  Jonge Jury

12 t/m 16 jaar
Onderbouw vmbo, havo, vwo

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury, die wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury.

Lezen en stemmen voor de Jonge Jury is geheel gratis, evenals het te bestellen les- en promotiemateriaal. Op 9 juni 2022 wordt de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt in de Doelen te Rotterdam. Kaarten voor deze feestelijke afsluiter kosten €17,50 per leerling (incl. btw) en begeleiders zijn gratis. Als het lastig is om naar Utrecht te komen, kan de Dag van de Jonge Jury ook in het eigen klaslokaal worden gevierd met een auteur.

Factsheet Naar de website Naar de webshop

Logo Er Was Eens - Passionate BulkboekEr Was Eens

12 t/m 16 jaar
Onderbouw, bovenbouw vmbo

Er Was Eens laat vmbo-leerlingen uit de onderbouw op een actieve manier kennismaken met (jeugd)literatuur. Leerlingen lezen met elkaar een boek dat aansluit op hun belevingswereld. Het boek dient als inspiratiebron voor hun eigen verhaal.

Kosten voor deelname zijn € 17,50 (incl. btw) per leerling. Dit is inclusief een leesboek voor alle leerlingen in de klas, digitaal lesmateriaal, een gastles van een schrijver op school en een bundel waarin alle ingezonden verhalen worden gepubliceerd.

Factsheet vmbo Naar de website Naar de webshop

Logo Nationale Mediatheek Trofee - Passionate Bulkboek  Nationale Mediatheek Trofee

Leerlingen, docenten, mediathecarissen
Vmbo, havo, vwo

De Nationale Mediatheek Trofee is een prijs die leerlingen, docenten en mediathecarissen op scholen in het voortgezet onderwijs prikkelt om na te denken over de leesomgeving bij hun op school. 

Leerlingen, mediathecarissen en docenten kunnen hun mediatheek opgeven via de website van het project. Ook is het mogelijk om de mediathecaris op te geven voor de Mediathecaris van het Jaar.

Naar de website

Logo Dag van het Literatuuronderwijs Dag van het Literatuuronderwijs

Eerste- en tweedegraadsdocenten, mediathecarissen, onderwijsprofessionals
Vmbo, havo, vwo, wo, mbo, hbo

De Dag van het Literatuuronderwijs is hét eendaagse symposium waar elke twee jaar docenten, schrijvers, letterkundigen, wetenschappers in educatie en media- en bibliothecarissen elkaar ontmoeten met een gezamenlijk doel: kennis vergaren en delen rond actuele thema’s in het literatuuronderwijs. De eerstvolgende editie vindt plaats in november 2022.

De kosten voor deelname bedragen voor early birds € 225,- (incl. btw) en reguliere kaarten kosten € 275,- (incl. btw). Studenten betalen slechts € 25,- en volgen een speciaal voor hen samengesteld programma.

Naar de website

Ook benieuwd naar onze programma’s op het gebied van literatuuronderwijs voor leerlingen uit de bovenbouw?

Lees meer

Deel deze pagina: