Het team
Passionate Bulkboek is dé landelijke organisatie op het gebied van Nederlandse letteren en jongeren. Er wordt door een enthousiast, klein en jong team onder leiding van een projectleider samen met projectmedewerkers en een aantal stagiairs gewerkt aan literaire evenementen, zoals de Jonge JuryDe Inktaap, de Dag van de LiteratuurEr Was EensKort RotterdamsGeen Daden Maar Woorden Festival en de schrijfwedstrijd Write Now!. Kijk voor meer informatie en alle projecten op passionatebulkboek.nl.

Dag van het Literatuuronderwijs / Pabo Leest!
Op 24 november 2020 staat Rotterdam helemaal in het teken van leesbevordering en literatuuronderwijs! Dan vindt namelijk de 15e editie van de Dag van het Literatuuronderwijs plaats in de Doelen in Rotterdam én de 2e editie van Pabo Leest!. De Dag van het Literatuuronderwijs is een landelijk symposium over literatuuronderwijs, dat bezocht wordt door ca. 700 docenten Nederlands, bibliothecarissen, (school)mediathecarissen en leraren in opleiding. Bekende schrijvers, recensenten, didactici en wetenschappers geven lezingen, interviews en workshops. Pabo Leest! is de ideale studiedag voor pabostudenten en aankomende onderwijsassistenten. Voor hen is er ook programma vol inspiratie en informatie met bekende kinderboekenschrijvers, illustratoren en educatieve experts.

Per 1 september 2020 zoeken wij:
Een enthousiaste stagiair die het team van de Dag van het Literatuuronderwijs en Pabo Leest! komt versterken. Je werkt als projectassistent mee in het team van deze projecten en ondersteunt bij de marketing en communicatie. Ook verzorg je een deel van de communicatie en publiciteit via social media en de websites. Je ondersteunt ook bij de werving van deelnemers aan de symposia, dus je bent niet bang om de telefoon op te pakken.

Wij bieden je een creatieve en dynamische werkplek in hartje Rotterdam in een jong team, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Je leert tijdens je stage alle aspecten van de evenementenorganisatie in de culturele sector kennen.

Periode:            september – november 2020 (duur in overleg)
Tijd:               32 uur p/w
Standplaats:   centrum van Rotterdam (afhankelijk van coronamaatregelen)
Soort stage:    meewerkstage
Vergoeding:    €150,- euro per maand op basis van een 32-urige werkweek. We bieden geen reiskostenvergoeding.

Wat je doet

  • Schrijven voor websites en social media;
  • administratieve taken ter ondersteuning van het kantoor;
  • meedenken in het publiciteitstraject en het (mede)uitvoeren hiervan;
  • meewerken aan de werving van scholen;
  • meedenken aan de opzet van een digitale variant van de symposia, dus het ontwikkelen van webinars en een online leeromgeving.

Wie je bent

  • een enthousiaste student (mbo/hbo/wo) of pas afgestudeerd;
  • iemand met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • een organisatorisch natuurtalent;
  • zelfstandig werkend, initiatiefrijk, proactief, stressbestendig, doortastend en flexibel;
  • interesse en/of ervaring met het opzetten van webinars, online leeromgevingen en/of ICT.

Solliciteren?
Heb je interesse in deze stage, die goed aansluit op studies met betrekking tot culturele vorming, literatuur en/of event management, stuur dan een motivatiebrief met je CV t.a.v. Eden van der Moere naar eden@passionatebulkboek.nl. Voor eventuele vragen kun je bellen naar 06-31967843.

Deel deze pagina: