Er Was Eens

Meld uw po-, vmbo- of mbo-leerlingen aan voor de verhalenwedstrijd Er Was Eens. Aan de hand van een boek, een auteursbezoek en in zeven kant-en-klare lessen schrijven leerlingen een verhaal.

Meer informatie: erwaseens.nu

Direct aanmelden

Jonge Jury

Met dit programma dagen we leerlingen uit om jeugdboeken te lezen, te beoordelen en te stemmen op hun favoriet. Tijdens de Dag van de Jonge Jury reiken we de Prijs van de Jonge Jury uit.

Meer informatie: jongejury.nl

Direct aanmelden

De Inktaap

Dit is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Leerlingen lezen drie prijswinnende boeken, die ze beoordelen, bediscussiëren en jureren. Tijdens de slotdag reiken we o.a. De Inktaap-trofee uit.

Meer informatie: inktaap.nl

Direct aanmelden

DAG VAN HET LITERATUURONDERWIJS

Op 22 november vindt het tweejaarlijkse symposium voor leesbevordering en literatuuronderwijs weer plaats in de Doelen, Rotterdam.

Met als het thema ‘Met de tijd mee’ wordt u geïnspireerd door gasten als Splinter Chabot, Amara van der Elst, Murat Isik en vele anderen.

Meer informatie: dagvanhetliteratuuronderwijs.nl

Bestel tickets

PABO LEEST!

Speciaal voor onderwijsassistenten en (po-)leraren in opleiding organiseren we dit inspirerende en kennisverrijkende symposium. Studenten doen hier ideeën op hoe (voor)leesplezier te stimuleren.

Met lezingen, talkshows en workshops van o.a. Martijn van der Linden, Bibi Dumon Tak en meer!

Meer informatie:
paboleest.nl

Bestel tickets

DAG VAN DE LITERATUUR

Tijdens dit unieke, tweejaarlijkse literatuurfestival laten gevestigde auteurs en opkomende talenten zien dat lezen en schrijven niet saai hoeft te zijn. Leerlingen wonen talkshows, interviews en signeersessies bij.

Dit jaar vindt de Dag van de Literatuur plaats op 23 maart 2023 in de Doelen, Rotterdam.

Meer informatie:
dagvandeliteratuur.nl

Bestel tickets

Maak een afspraak met onze adviseurs

Onze toegewijde, vakbekwame adviseurs van de afdeling Leesbevordering & Advies vertellen graag meer over onze programma’s. Ze denken met u mee hoe deze in te passen in vaste lesprogramma’s en bieden inspiratie(sessies) om leesplezier onder leerlingen te vergroten. Ook kunt u hen inschakelen voor ondersteuning bij de ontwikkeling van een doorlopende leeslijn of tijdens educatieve overleggen, waarbij ze meedenken en -werken aan een beleidsrijke leescultuur.

Laten we onze krachten bundelen

Waar wij alle vertrouwen hebben in uw expertise, kunt u rekenen op onze kennis en ervaring van literair-educatieve programma’s en hoe deze te integreren met de vastgestelde onderwijsprogramma’s en kerndoelen. Laten we onze krachten bundelen om zo dat ene doel te bereiken: samen lezers maken.

Contact

Wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen? Stuur Renée den Breems, Hoofd Leesbevordering en Advies, een bericht via onderstaande knop.

Meer van onze programma’s

Naast ons aanbod voor het schooljaar 2022-2023 is Passionate Bulkboek organisator van vele andere literaire en educatieve programma’s, zoals de nationale verhalenwedstrijd Write Now! en de Anna Blaman Prijs, een bekroning voor Rotterdams auteurschap.

Bekijk alle programma's